Så tar du bort fläckar

Om du har matta golv eller klädsel i ditt hem, måste du veta hur man tar bort fläckar. Att vara förberedd på avancerad nivå hjälper dig att ta itu med fläckar så fort de uppstår, innan de har möjlighet att sätta in permanent, tipsar Kontorsstädning Göteborg. Det kan vara fördelaktigt att förbereda en “fläck kit” så att du enkelt kan hitta alla verktyg och rengöringsmedel du behöver för att ta bort nästan alla fläckar.

När du monterar ditt fläckpaket kommer de saker du väljer självklart att vara beroende av din personliga rengörings stil, oavsett om du föredrar köpta eller hemgjorda städare, för en. Absorberande material – Absorberande vita handdukar, pappershanddukar och / eller tidningar behövs för att absorbera vätskan från eventuellt spill. Det är viktigt att använda vita, inte färgade, handdukar eftersom tygfärg kan blöda i mattan under rengöring. Tidningen är mycket absorberande och kan göra ett stötfri sätt att städa upp, men tidningen kan inte placeras direkt på mattan eller möblerna. Bläcket kommer att överföras till ytan och kan lämna en permanent fläck.

  • Rengöringslösning – Du måste behålla minst en flaska fläckbehandling i ditt rengöringsaggregat. Det kan vara en bra idé att lägga till en andra flaska om den första blir under halvfull. På det sättet kommer du inte att springa i mitten av en städning.
  • Rengöringsdukar och / eller borstar – Gamla tandborstar, mjuk borste skrubb borste och vita trasor kan användas för att rengöra rengöringsmedlet i mattan eller stopp fibrerna. Återigen är det viktigt att använda vita tyg för att förhindra eventuell färgöverföring. Mycket styva borstar borde undvikas eftersom de kan orsaka tårar eller annan skada.

Många kommersiella rengöringsmedel från Kontorsstädning Göteborg är formulerade för att effektivt avlägsna fläckar, och vissa är speciellt utformade för att ta bort djur fläckar. Allmänna fläck avlägsnare kommer att fungera mot de flesta fläckar om området behandlas snabbt. Om du föredrar mer miljövänliga rengöringsmedel, kan flera vanliga hushållsartiklar vara effektiva för att ta bort fläckar.

  • Väteperoxid hälls direkt på en fläck kan ofta göra att fläcken försvinner omedelbart. Detta verkar fungera bäst på blod, cola, vin och liknande fläckar. Peroxiden ska hällas eller sprutas över området och släckas sedan med en torr trasa.
  • Club Soda kan också hällas på en fläck för att lyfta färgen snabbt. Efter hällning av soda på fläcken, bör det våta området blottas med en vit trasa. En ny del av tyg ska användas för varje blöt för att förhindra att fläcken återfinns i mattan. För klädsel kan det vara lättare att fukta tyget med soda före blötningen istället för att hälla direkt på möblerna.
  • Milt tvättmedel, antingen handtvål, diskmedel eller flytande tvättmedel, kan kombineras med vatten – om en tesked tvättmedel i en kopp vatten – och försiktigt bearbetas i det färgade området. Rengöringsmedlet måste sköljas efter applicering, antingen med vanligt vatten eller en 50/50 blandning av vatten och vit vinäger, vilket hjälper till att avlägsna eventuella lukt.

När ett spill av något slag inträffar, ska det fasta materialet sprutas bort omedelbart. Detta görs bäst med en smörkniv, plast spatel eller sked. Även om man använder handdukar för att hämta saken är vanligt, kan den här metoden faktiskt driva fläcken ner i mattan-fibrerna. En sked eller annat föremål kan lyfta det fasta materialet utan att faktiskt röra mattan eller klädseln.

Efter att någon fast substans har tagits bort måste vätskan absorberas, anser            Kontorsstädning Göteborg. Ju mer vätska som absorberas nu desto mindre risk kommer det att finnas för eventuell återstående fläck. Det absorberande materialet från din fläck kit kan läggas över spillet och pressas sedan ordentligt för att absorbera vätskan. Det är viktigt att du bara trycker på och aldrig gnuggar fläcken. Att gnida driver bara fläcken djupare in i mattan eller klädsel där det kan bli nästan omöjligt att ta bort.

När det mesta av vätskan har absorberats ska rengöringslösningen appliceras enligt etikett anvisningarna eller anvisningarna ovan. När du arbetar med en renare i mattan-fibrerna är det viktigt att du använder en mild hand och undvik kraftig skrubbning. Överdriven gnidning, som nämnts, skjuter fläcken djupare in i mattan och kan också skada mattan eller stopp fibrerna. Tårar eller små hål kan resultera.

Området blir fuktigt efter rengöring och får lufttorka. Även om en hårtork eller rymmer värmare hjälper till att torka snabbare, bör de aldrig användas. Höga temperaturer orsakar fläckar att “sätta” eller binda fast med mattan eller stopp fibrerna.

Om fläcken förblir eller återkommer en dag eller så senare, kan rengörings behandlingen upprepas. Det kan vara till hjälp att prova en annan städare, men det är inte alltid nödvändigt.

Att veta hur man tar bort fläckar och är beredda att behandla dem så snart de uppstår kommer att hålla dina mattor, mattor och klädsel snygga under de kommande åren.

 

bandamustakeem@gmail.com
 

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: